Purge old content

När man redigerar innehåll på en webbsida och sedan sparar det så sparas samtidigt en säkerhetskopia på det föregående innehållet. Detta sker varje gång, även om man så bara ändrar ett litet kommatecken. Med tiden kan det bli ganska många säkerhetskopior i databasen. Det är OK, texten tar inte upp så mycket plats och den är väl organiserad, men ofta behövs alla dessa säkerhetskopior inte och då kanske man vill ta bort dem. Purge betyder "Rena" eller "Rensa" och det här är en sida som används för att rensa bort dessa gamla data från databasen.

Purge old content

Gör ditt val

På den här sidan kan man radera ett urval av innehållens säkerhetskopior baserat på tre saker:

  • Hur gamla säkerhetskopiorna är
  • Vem som sparat dem
  • Hur många av de senaste man vill behålla

Man kan kombinera dessa val hur man vill, t ex: "Ta bort alla som är äldre än ett år och som skapades av användaren Rolf, men behåll de tre senaste, oavsett hur gamla de är". Gör ett val och tryck på Purge så är det klart! Det här gäller alla säkerhetskopior på allt innehåll på alla sidor i webbplatsen.

Ta bort enstaka säkerhetskopior

Man kan även ta bort varje säkerhetskopia var och en för sig. Tryck på en Edit-knapp på någon sida för att redigera området, tryck därefter på Revert för att få upp listan med säkerhetskopiorna och sedan på Delete på den som ska bort. Om det inte finns någon Revert-knapp finns det ingen säkerhetskopia att ta bort.

Revert list

Risken finns, men...

Att ta bort säkerhetskopior är inte alls nödvändigt och därför är inte heller den här sidan särskilt nödvändig, men den är en bra service för att slimma systemet. Det finns alltid en risk med att ta bort säkerhetskopior. Tänk om man skulle behöva den i alla fall? Är man minsta osäker bör man inte ta bort något. Men om man ändå gjort det så kan det gå att hitta gammalt borttaget material i databasens automatiska backup, och med lite manuell handpåläggning kan man återställa det.