Avancerat

Varje nyhetsbrev kan se olika ut och ha olika grupper av mottagare och inställningar. Ett tryck på Avancerat viker ned de avancerade inställningarna som är till för att trimma hur nyhetsbreven skickas. Vilka värden som ställs in här beror på hur många mail som ska skickas och hur många mail som webbhotellet accepterar i massutskick. En del webbhotell kan vara kinkiga med detta av förståliga skäl, eftersom deras e-postservrar ständigt utsätts för massutskick och spam. Hur många utskick som kan göras beror även på vilken typ av abonnemang man har på webbhotellet. Enklare abonnemang med mindre resurstillgångar (minne, trafikmängd, kortare timeout-tider för script etc) tillåter färre utskick åt gången. Det kan vara en bra idé att börja i liten skala de första utskicken och senare öka antalet mottagare om det går bra. En tumregel kan vara att hålla sig under 300 mail i timmen.

Newsletter advanced
 • Rcp/mail
  Antal mottagare per mail. Man kan skicka kopior av ett mail till flera mottagare på två sätt: CC (Carbon Copy) och BCC (Blind Carbon Copy). Här används endast BCC för att dölja alla de andra mottagarnas e-postadressser. Man bör inte ha för många mottagare på varje mail. Men har man för få så blir det många mail. Förinställt värde är 50. Har man 250 mottagare med den inställningen kommer 5 mail att skickas med 50 mottagare i varje mail.
 • Chunksize
  Om man har jättemånga mottagare och skickar många mail kan det vara bra att dela upp utskicken i omgångar. En "Chunk" är en sådan omgång och här ställer man in hur många mail som ska ingå i ett sådant omgångsutskick. Förinställt värde är 5. Det betyder att 5 mail kommer att skickas, sedan inträffar en paus, och sedan skickas nästa 5 osv.
 • Secs between
  Det här är antal sekunders paus emellan omgångarna av utskicken. Om man skickar för många mail på en gång utan att vänta mellan varven kan en del webbhotell bli misstänksamma och sätta upp spärrar som kan vara svåra att upptäcka och öppna igen. De flesta webbhotell har sådana automatiska spärrar.
 • Unsubscribe
  Om den här kryssrutan är ifylld inkluderas en länk längst ned i mailet till en sida för att avprenumerera sig från nyhetsbrevet.
🙂