Links

I appen Links kan alla användare i WebMan spara sina personliga favoritlänkar och välja vilka som ska delas med andra besökare. Alla sidor med den här appen kan ha olika länkar, eller så kan sidorna vara globala och visa samma länkar, vilket är användbart när man vill ha gemensamma länkar på olika webbplatser.

Nackdelar med bokmärken i webbläsare

Man kan lagra länkar som favoriter eller bokmärken i alla webbläsare, men om man använder många webläsare på olika datorer och mobiler kan de bli utspridda på flera platser. Länkar blir även ofta inaktuella. Och byter man dator eller telefon är risken också stor att de tappas bort.

Automatiska kontroller

Länkarna i Links kontrolleras automatiskt med jämna mellanrum och deras aktuella status sparas. Brutna länkar som inte fungerar markeras och avpubliceras temporärt. Omdirigeringar eller andra saker som uppmärksammats kan då åtgärdas. Om en länk fortfarande inte fungerar efter ytterligare kontroller tas den automatiskt bort. 

Filtrering och sortering

Alla länkar i appen får en kategori. Länkarna kan filtreras och sorteras på flera olika sätt och besökare kan gilla de bästa länkarna. I bilden nedan visas filtrerade länkar i kategorin Security. Man kan se att det finns totalt 26 st länkar i kategorin, varav 4 st innehåller ordet "test" och att de är sorterade efter datum. Besökaren har själv gillat den första länken och en annan besökare har gillat den andra.

Links filter
Sortering

Sorteringen har fem lägen som roterar till nästa läge vid varje tryck.

 • Datum
  Länkarna sorteras efter datum med de senaste först.
 • Gillar
  De mest gillade länkarna först.
 • Kategorier
  Länkarna sorteras efter kategorier.
 • Ägare
  Länkarna sorteras efter ägare.
 • Senaste kontroll
  De senast kontrollerade länkarna först.

Inställningar

För att se appens inställningar, gå till:
Panel > Global > Templates > Links

🙂